Bild
Nästa artikel

Mustang Boss 302 – chefen ryter till

MUSSE 2012

Trodde du att Bruce Springsteen var ”The Boss”? Då har du missat Ford Mustang Boss 302, här snackar vi vacker sång.

Nya Mustang GT kom tidigare i år och nu är det dags för avarter och specialversioner. Ford egna bidrag, vi lämnar Shelby-versionerna i ett fack för sig, är Boss 302.
Namnet har traditioner som går tillbaka till 1969 när Boss 302 var en extremt kompetent tävlingsmotor från Ford. Se originalbilen sist i bildspelet ovan.
Namnet Boss kommer av att man på 1960-talet använde Boss som slang för ballt eller häftigt.

Dagens Boss-motor är en V8 på 5,0 liter, precis som i GT. Men effekten har via en uppsjö nya komponenter i motorn höjts från 412 till 440 hk. Max effekt är uträknad med amerikanskt bränsle på 92 oktan.
Några prestandauppgifter uppger inte Ford ännu.

Ford nöjer sig dock inte med Boss 302. Det blir ytterligare en specialversion som med tillägget Laguna Seca. Den svarta Laguna Seca-versionen har aggressivare frontsplitter, hårdare fjädrar och dämpare, bortplockat baksäte. Även bakspoilern är speciell och ett stag mellan bakre hjulhusen styvar upp karossen ytterligare.
Ljudet ska vara något i hästväg (ursäkta det dåliga skämtet) tack vare att de bakre rören kompletteras med sidopipor.

Då amerikanarna alltid är ivriga med att vara snabbt ute med nya årsmodeller räknas detta som en 2012. Försäljningen startar dock redan 2011.
Vad väljer du? En maffig Boss 302 eller går du hela vägen med Boss 302 Laguna Seca och låter barnen stanna hemma när du besöker tävlingsbanan? Kommentera!
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.