Bild
Nästa artikel
Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans gör entré

Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans gör entré

Officiell

Panoz Abruzzi med 600 hk presenteras lagom till årets start av Le Mans 24-timmars.

Panoz ordförande Don Panoz bekräftar en jubileumsmodell med stil och extra allt: Abruzzi. Under tre år kommer 81 bilar att byggas, lika med det antal 24-timmars Le Mans-lopp som genomförts sedan starten 1923. Bilen ska presenteras i juni i samband att årets 24-timmars på Le Mans går av stapeln. Det är tidigare känt att bilen ska förses med en frontmonterad motor på över 600 hk.

Bilen ser ut som en kombination av Mercedes-Benz SLR McLaren och Batmobile från 1989 men karossen är byggd enligt så kallad REAMS-teknik. Det står för Recyclable Energy Absorbing Matrix System och innebär ett flerskiktslager tillverkat av återvunnet material. Panoz hävdar att detta aldrig tidigare funnits inom bilvärlden. Ett nytt trestegs kylsystem är också en nyhet, med kylaren monterad vid bakrutan där luftströmmarna från tak och bilsidor är som kraftigast.

Taggar: Nyheter, Hem
Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans gör entré
Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans gör entré

Kommentarer

#1
Larsson
2010-06-14 07:03

Lite Batman-inspirerad va? Snygg!

#2
MickeV8
2010-06-14 11:41

Nästan lite lik min MGB GT, bara nästan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.