Bild
Nästa artikel

GARAGEPROBLEMET GÄLLER ÄVEN BILAR I LITEN SKALA

PLAYGROUND * LÄSARNAS LÄCKRASTE LEKLÅDOR

En sund grunduppsättning bilhyllan omfattar både Mercedes CLK-GTR och Renault R8 Gordini. MISSA INTE VIDEON I ARTIKELN DESSUTOM!

Läste uppmaningen i senaste numret att berätta om vad som finns i bokhyllan.

Har en ganska liten samling än så länge, men då utrymme och tid omöjliggör bilar i fullskala numera, så är det de små varianterna som får förgylla tillvaron.

Tyvärr överlevde inte min barndoms vrålåk alla tiotusentals kilometer på golvet, så Mercedes 300 SL och Ferrari 250 GTO och andra vagnar har gått till himlen med saknad.

Som syns på bilderna är den nuvarande bilparken en blandad kompott. Har själv byggt bland annat en Abarth-kopia av en Fiat 600 i fullskala, med individuell framvagn, ordentliga bromsar och kul motor.Så en modell av sagda bil

var given, likaså en Boss 427 Mustang. Jag såg en sådan vid tio-tolv års ålder, hörde ljudet och fick berättat av min pappa vad det var för något och sedan dess har den hägrat i mitt habegär!

Mercedes CLK-GTR är en i mina ögon brutal och vacker bil, trots enerverande försök till en dubbel Mollbergare på Le Mans.

R8:an (en Renault alltså, ingen Audi!) härrör från min motorintresserade familjs tidigare rallyhistoria.Nå, det var lite grann

om vad som finns i min bokhylla. Nästa förvärv är en Porsche 917 Langheck och en Ferrari 250 GTO.


Får se hur mycket större bokhylla som måste skaffas, har lärt mig att bilar i mindre skala väcker lika mycket begär som fullskalebilar. "Garage-problemet" är visserligen mindre till ytan men ändock mycket påtagligt!
FREDRIK LARSSON

PS. Med tanke på Calles senaste kåseri om Youtube, skickar jag med en länk till vad som måste vara den ultimata skalamodellen! D.S
 

Taggar: Artiklar
GARAGEPROBLEMET GÄLLER ÄVEN BILAR I LITEN SKALA
GARAGEPROBLEMET GÄLLER ÄVEN BILAR I LITEN SKALA
GARAGEPROBLEMET GÄLLER ÄVEN BILAR I LITEN SKALA

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.