Bild
Nästa artikel

Ge mig TransAm-originalet Audi 200 Turbo Quattro tack!

Blogg
Nu till salu! Ska du någon gång i ditt liv köpa något som ger dig intravenös brutalitet och en omöjligt vridstark självuppfyllelse ska du slå till på en gång. Chansen kommer aldrig igen, aldrig någonsin.
Ge mig TransAm-originalet Audi 200 Turbo Quattro tack!

Min kollega Daniel Östlund skrev om denna bil i Automobils Replay-avdelning för några nummer sedan, samma bil finns nu till salu. Ett stycke konsthistoria.

Audi vann som första icke-amerikanska biltillverkare TransAm-serien år 1988. Härförarna var Hans Joachim Stuck, Walter Röhrl och Hurley Haywood. Stuck blev "Rookie of the Year" samma år och slutade trea i den totala sammanställningen. Haywood hann med hela 8 vinster det här året. De amerikanska och europeiska bilarna var folkfavoriter. De bestod av vanliga personbilar som fått sig en rejäl modifikation, att jämföra med de japanska stallen som stod för rena sportbilar.

Säljaren utger sig vara The Auto Collections från Las Vegas och bilen ska enligt utsago ha tillhört samma Hurley Haywood som i racingens historieböcker.

Bilen har den 510-hästars starka motorversionen som cirkulerade i en hel del av Audis olika stall inom flera serier. Priset är okänt men sätt värde på känslor och historisk framgång den som kan. Jag nöjer mig gott med att se på youtube-klippen nedan, om och om igen.

Youtubeklippen som blivit två av mina nya favoriter finner du i artikelns högerspalt.


/David Falk, david.falk@automobil.se

Taggar: Blogg, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.