Bild
Nästa artikel

Top 5 – bilarna till sommarens festivaler

Blogg
Snart börjar alla spelningar, ofta långt borta. Vad ska du ta för bil dit? Jag har bestämt mig.
Top 5 – bilarna till sommarens festivaler

Sweden Rock har redan kommit och gått för i år. Som vanligt bjuder svensk sommar på oändligt med spelningar och ett flertal bra festivaler återstår. Arvika, Hultsfred, Mega Death,Stockholms Jazzfestival, Dansbandsveckan, vilken ska du till? Jag har inte bestämt mig, däremot har jag bestämt mig för vilken bil jag vill åka dit i och behålla för sommarens roadtrips bland svenska riksvägar.

1. Oldsmobile Vista Cruiser, 1964-1967
Utsiktens kryssare. En bil som "cruising the vistas", sade Red Forman i den avslutade serien av That 70's show på frågan varför han inte bytt den typamerikanska järnhästen mot en Toyota Corolla. Topplistans förmodligen dyraste pjäs i inköp och den svåraste att hitta reservdelar till. Fast, det problemet upphör när du  slår dig ner i en av sofforna och ser ut genom panoramataket. Konserten var den bästa i ditt liv, regnet har upphört och imorgon börjar allt på riktigt. I denna har du plats för ett helt band inklusive roddare.

Antal Vista Cruiser till försäljning på Blocket: 5

2. Chevrolet Caprice, 1977-1979
En Caprice av tredje generationen har plats för alla i sällskapet och några till. Alla som har sett filmen Festival vet att denna modell bör finnas med på listan, samma bil som medverkade i filmen fanns nyligen på Blocket till försäljning. Kanske har köparen ångrat sig, leta!


Antal till Caprice till försäljning på Blocket: 47

3. Volkswagen Bubbla
Mer pop än så här blir det inte. Stort plus är det luftkylda motorljudet. Lätt att hitta reservdelar till och priset för en festivalduglig bil ligger på klart godkända 10-20 000 kronor. Körställningen är trång och sovsäcken får knappt plats men vad bryr du dig om det.

Antal till Bubblor till försäljning på Blocket: 135

4. Ford Transit 1965-1978
Modell som i samband med andra generationen blev brittisk glassbilsikon. Ska du på Arvika eller Emmaboda är detta indieinfluerade fordon lika givet som The Smiths en gång var i Manchester. Skippa tältet, i denna kan du stå och sova, om du lyckas hitta en i Sverige det vill säga.

Antal till Ford Transit (ej transportversion) till försäljning på Blocket: 8

5. Citroen 2CV
För den som gillar uppmärksamhet och en fjädring som får hela bilen att luta i varje kurva. Öronpropparna kan sättas på redan vi bilstart och behållas under kvällens konsert av Förnäma Franska Fagotter. 2CV må vara skral men klart pigg, dessutom har den ett soltak som heter duga. Tål du att bli kallad söt i din 2CV så är det en klassiker som alltid går hem.

Antal till 2CV till försäljning på Blocket: 8
 

Vilken bil skulle du vilja åka i? Hur lyder din topp fem? Kommentera gärna.


/David Falk, david.falk@automobil.se

Taggar: Blogg, Blogg, Hem
Top 5 – bilarna till sommarens festivaler

Kommentarer

#1
Henrik
2010-07-05 14:36

Är inte VW-buss av orignialmodell någon typ ur-festival-bil? ;)

Annars är nog "mammas bil" en vanlig modell att köra till festival med också - det var det iallafall för mig!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.