Bild
Nästa artikel
Är det här nya Lamborghini?

Är det här nya Lamborghini?

Deimos

Sportbilsmärket registrerar ett namn man får se sig om i månen efter.

Om två veckor är det Beijing Motor Show och troligen dags för Lamborghini att visa upp den SUV man pratat så länge om. I alla fall i konceptform.

Något ska den ju heta och i amerikanska biltidningen Car and Driver tror man sig ha listat ut vad: Deimos. Car and Driver har hittat en av Lamborghini ingiven varumärkesregistreringsansökan med detta namn.

Deimos är ett gammalt grekiskt gudanamn, mer exakt kärleksgudinnan Afrodites son som dock inte tycks ha haft så mycket till övers för moderns värv. Han blev terrorns gud i stället.

Varför Lamborghini skulle välja ett sådant namn är kanske inte så svårt att förstå; det är förstås konkurrenterna som ska få det besvärligt.

En annan teori kan vara att man döper bilen till Demios eftersom den ena av planeten Mars två månar heter så. Då lär ju konkurrenterna befinna sig väldigt långt från Lamborghinis nivå.

Vi kan bara ge oss till tåls och titta på en bild på den där månen, så som NASA presentererar den. Några konnotationer till tjurfäktning, som brukar vara fallet när Lamborghini döper nya modeller, har hittills inte stått att finna men de kommer säkert.

Vi ska framför allt vara glada över att Lamborghini inte kommer att döpa bilen till Demio, som ju var en alldeles särdeles vissen småbil redan som ny från Mazda för något decennium sedan.

Taggar: Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.