Bild
Nästa artikel
Fisker Surf, brädbilen!

Fisker Surf, brädbilen!

Frankfurtnytt

Superhybriden Fisker i kombiversion, rena drömmen för livsstilssurfare.

I nya numret av Automobil kan du läsa en provkörning av Fisker Karma, det spännande lyxhybridmärket från USA och med sin produktion förlagd till Finland.

Danskättade Henrik Fisker och hans kolleger visar strax efter lunch i dag en ny variant på Karma, denna gång en kombiversion kallad Surf. Linjerna är minst sagt svepande och utrymmet för bagage – eller surfingbrädor av namnet att döma – betydligt bättre än i Karma.

Tekniken är förstås precis den samma som i den fyrdörrars coupéversion som provkörs i Automobil 8.11: dubbla elmotorer bak som med hjälp av en generator som i sin tur drivs av en bensinturbo medger en total räckvidd på nästan 50 mil. Toppfarten är strax över 200 km/h och 0-100 km/h går på lite under sex sekunder. Med Fisker Surf har nu tre versioner av samma grundmodell visats.

Tidigare i år visades i USA Karma S, en cabrioletversion. Snabbt marscherat, inom knappt två år står en mindre, USA-tillverkad Fisker på tur. Den går under projektnamnet Nina och kanske står på IAA 2013?

Taggar: Hem, Nyheter, Fisker Surf
Fisker Surf, brädbilen!
Fisker Surf, brädbilen!
Fisker Surf, brädbilen!
Fisker Surf, brädbilen!

Kommentarer

#1
Magnus2000
2011-09-13 16:46

Perfekt! Kitebrädan får plats! :-)

#2
Cyana
2013-11-18 00:49

Jag gick ockse5 tillbaka till gamla, helgidrea blogspot. Konstigt nog verkar de flesta har haft problem med Wordpress. Jag har inte me4rkt ne5gonting.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.