Bild
Nästa artikel
General Lee och Mastersvinnaren

General Lee och Mastersvinnaren

Bubbas bil

Nu vet vi vem som köpte bilen från tv-serien. En kille känd från tv.

Kanske såg du också de rafflande uppvisningarna från US Masters, den kanske mest prestigefyllda golftävlingen av alla, på tv under påskhelgen? Då vet du också att Bubba Watson efter särspel till slut tog hem den åtråvärda titeln, den gröna kavajen och förstaprispengarna.

Vad du kanske inte visste var vilken bil han parkerat bakom klubbhuset? Precis; den ursprungliga "General Lee", från tv-seriesuccén "Dukes of Hazzard", vilken sändes 1979-85.


Okej, det är ett tag sedan men den där bilen, en orange Dodge Charger 1969 med 383-motor och sydstatsflagga på taket, blev vad man numera brukar kalla ikonisk (berömd hette det förr) eftersom den hade för vana att ständigt och jämt göra de mest otroliga hopp. Bland annat.

Bubba Watson inhandlade sin golfklubbsbil på Scottsdaleauktion för en tid sedan. Priset var 110 000 dollar, vilket kan tyckas billigt för en så väldigt ikonisk bil. Exemplaret ska vara det allra ursprungligaste, mödosamt renoverat till sitt ikoniska skick.

Förståsigpåare påstår att det krävdes demolering av 300 exemplar av den stackars bilmodellen innan det var färdighoppat för tv-serien. Det låter mycket, kanske var det inte fler än 200 som gick åt, men man kanske inte ska bråka med förståsigpåare. Allt detta enligt sajten www.jalopnik.com

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
Martini
2012-04-14 19:24

Äntligen en riktig Golf-bil. Oslagbart fränaste Golfen.

#2
Smangaliso
2013-11-20 09:34

This is the ideal answer. Evrnoyee should read this

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.