Bild
Nästa artikel
Nya Stratos – här är interiören!

Nya Stratos – här är interiören!

Fler bilder!

Interiören i New Stratos avslöjad. Hjälmfacken i dörrarna är på plats. Premiär under hösten men blir det en hel serie?

Sommarens websnackis New Stratos – något av det läckraste som gått i två par däck de senaste decennierna om du frågar oss – premiärvisas "senare i höst", enligt uppgift på den nyupprättade hemsidan www.new-stratos.com, där all hittills publicerad information om bilen kan insupas. Nu finns även bild på interiören och den skäms inte heller för sig.

I korthet vad New Stratos handlar om: nytolkning av 1970-talets rallyess, byggd på Ferrari F430 och med kaross i kolfiber, delvis ritad av Saab:s nye designchef Jason Castriota, bekostad av Michael Stoschek (framgångsrik leverantör till bilindustrin, ägare av ett företag med 16 000 anställda). Kanske kommer 25 exemplar att byggas, hittills finns bara ett enda (men på den nya hemsidan kan man se far och son Stoschek betrakta ett ytterligare ganska fullgånget utkast). 

Stoschek har arbetat tillsammans med designern Chris Hrabalek om formerna, enligt vissa hemsidesuppgifter som en idé båda haft sedan 1980-talet. Säkert intressanta samtal det där, Hrabalek är händelsevis född 1979. Automobil intervjuade honom i nummer 10.05, sedan hans designföretag Phenomenon på Genèvesalongen det året visat några tidiga idéer om hur en modern Stratos skulle kunna se ut. Hrabalek borde veta, just då ägde han elva stycken ur-Stratos.

Premiärspekulationerna för New Stratos skulle kunna betyda Mondial de L'Automobile i Paris 2-17 oktober, men en titt i dess utställarlista avslöjar ingenting, inte ännu i alla fall. Återstår Bologna Motor Show 4-12 december, den enda nybilsmässa av betydelse som finns kvar i Italien. Någon Turinsalong 2010, som uppgivits på flera mediers hemsidor, finns helt enkelt inte.

På www.new-stratos.com utlovas kontinuerlig uppdatering av händelserna och ännu fler bilder efterhand.

Taggar: Hem, Nyheter
Nya Stratos – här är interiören!
Nya Stratos – här är interiören!
Nya Stratos – här är interiören!
Nya Stratos – här är interiören!
Nya Stratos – här är interiören!

Kommentarer

#1
Henke
2010-08-19 10:57

Det borde vara straffbart att tillverka en så snygg bil. Hoppas dom gör det ändå!

#2
Freddo
2010-08-20 11:46

Så jävla rätt! Och hjälmfacken i dörrarna finns med också!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.