Bild
Nästa artikel
Riktigt rolig retro!

Riktigt rolig retro!

Jeeppie!

Nu har de haft roligt på jobbet på Jeep igen. Nya bilar som i gamla goda tider.

Jeep slår på stort inför helgens uppvisning på Easter Jeep Safari i Moab, Utah, USA. Som vanligt är man inte skraja för att blicka bakåt för att se framåt och nog har man åstadkommit ett knippe läckra koncept med inspiration från förr!

Den blå Mighty FC är förstås en modern tolkning av Jeep Forward Control som byggdes 1956-65. Fyrtiotumshjul gör markfrigången korrekt.

Den röda bilen heter J-12 och ser ju ut ungefär som 1960-talets J-serie från Jeep. Händelsevis finns en röd sådan av 1967 års modell till salu på Hemmings just nu så vi lägger in en sådan bild så kan du jämföra; vilken är mest lyckad?

Den öppna skapelsen kallas Wrangler Apache och har en Hemi-V8 på 6,4 liter och 470 hk, medan den gula kallas Traildozer och är försedd med samma spis fast manuell i stället för automatisk växellåda.

Se mer om Jeeps vårbukett på http://www.allpar.com/history/auto-shows/moab/2012-moab.html och säg oss vad du tycker: Skulle du vilja någon av dem?

Taggar: Hem, Nyheter
Riktigt rolig retro!
Riktigt rolig retro!
Riktigt rolig retro!
Riktigt rolig retro!
Riktigt rolig retro!
Riktigt rolig retro!

Kommentarer

#1
Martini
2012-04-14 19:26

Äntligen vilka sköna bilar, Jeep är riktigt coola

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.