Bild
Nästa artikel
Världens smartaste?

Världens smartaste?

Öppen lyx

Holländska Savage Rivale: konstig sak med konstigt tak.

Då och då dyker det på nätet upp information om det holländska projektet Savage Rivale. Världens kanske enda öppna fyrdörrars superbil. Om någon månad ska den officiella debuten verkligen ske, efter flera års projektering. Platsen för händelsen är den snofsiga tillställningen Top Marques, Monaco.

Lagom inför debuten har Savage producerat en film om hur man löst problemet med det fällbara taket. Genialt, är ordet.

Bakom förkortningen RTMP ligger förklaringen: Retractable Telescopic Multi Panel. Taket består alltså av ett antal skivor som monterats på en teleskopisk stång som … äsch, titta på filmen i stället så ser du hur smart konstruktionen är. Savage har samarbetat med företaget Inalfa Roof Systems för att få till konstruktionen.

Bakdörrarna är också spännande i Rivale, de öppnar i framkant. Det allmänna utseendet skäms ju inte heller för sig; som en jättestor Lamborghini Gallardo.

Bilen drivs av en 7-liters Corvettemotor, trimmad till ca 600 hk. Tillverkaren säger sig också ha en Nürburgringversion på gång, en modell vars avsikt det är att slå varvrekordet för öppna, fyrdörrars bilar. Det gäller att ha ambitioner.

Taggar: Hem, Nyheter

Kommentarer

#1
AndersLouand
2012-03-29 20:29

Kanske inte så svårt att slå varvrekordet för öppna fyrdörrars bilar... :-)

#2
Faizin
2012-06-25 20:53

Om ne5gon e4r de5lig pe5 matematik e4r inte det lika sgdtmatiseranie som att vara de5lig pe5 att le4sa eller skriva. Jag kan e4rligt se4ga att jag e4r re4tt de5lig pe5 matematik, me5ste te4nka be5de en och tve5 ge5nger pe5 vad lf6nen blir efter skatt och har sve5rt att ff6rste5 den abstrakta matematiken. Le4sningen ger mig se5 mycket mer e4n matematiken, romaner, bloggar, sms, nyheter, you name it. Skrivandet ger mig ff6rme5gan att he5lla kontakt med fre4mlingar f6ver internet, skriva veckobrev till ff6re4ldrar, lf6sa korsord Jag kan inte riktigt se hur jag lider av att inte vara se4rskilt bra pe5 matematik. Jag tycker inte att det e4r se4rskilt roligt med matematik, jag fe5r anstre4nga mig ordentligt ff6r att inte le5ta det smitta av sig pe5 mina ff6rskolebarn och elever.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.