Bild
Nästa artikel
»Framtiden ser ljus ut. Vi går en spännande framtid till mötes«

»Framtiden ser ljus ut. Vi går en spännande framtid till mötes«

LEDARE 10.09

Upplevelser ligger oss varmt om hjärtat och vi ogillar kompromisser.

Och så var den här. Den kom för ett par veckor sedan, som ett brev på posten. Den härligaste perioden på året för att köra utan tak har förvandlats till en ickeårstid. Ett vakuum i vilket entusiastiska bilfreaks irrar omkring och drar sig från att montera vinterhjul. Löv och klibbig smuts har förvandlat redaktionens ögonstenar till kamouflerade vardagspulkor, körda av personer som finner det smärtsamt svårt att finna garage i storstaden. Mörkt när vi kör till jobbet – mörkt när vi kör hem.

Bitterheten står dock inte i paritet med minskningen av ljuset. I tidningsvärlden är höst och vinter kreativa spekulationsmånader. Budgetar korsbefruktas med artikellistor och prioriteringar görs. Vissa uppslag når bara ritbordet, medan andra hamnar i din brevlåda. Kompromissar gör vi sällan, det ligger inte i vår natur.

Efter senaste numret har det kommit in flera mail till redaktionen som kommenterar testet av Toyota Aygo och kompani. Kommentarerna är mestadels positiva, men då och då dyker det upp en riktig citron. Några undrar om vi är riktigt kloka i huvudet medan andra hyllar tilltaget som ett av de roligaste inslagen på länge. Om sanningen skall fram föddes idén dagen innan bilarna rullades in i gokarthallen. Lyckoruset som framkallades på Lunda gav mersmak. Trots att vi hade siktat lägre än på länge fann vi renodlad körglädje och tvättäkta tillfredställelse i att kunna ge fullt överallt. Ett banrace i gokartmiljö var vårt sätt att visa att körglädjen inte alltid står i paritet till pris eller hästkraftsantal. Att Ford Ka tvålade till Dodge Challenger i A-sprint bekräftade att vi var på rätt spår.


FRAMTIDEN SER LJUS UT och vi går en spännande tid till mötes. Ni som hänger med framöver kommer att bjudas på en hel del spektakulära artiklar som är unika för tidningen. Upplevelser ligger oss varmt om hjärtat och vi har många galna idéer som väntar på att realiseras. Känslor kommer att svalla och precis som i förra numrets bantest av minibilarna kommer du att bli förvånad. Att vi kommer att sitta bakom ratten i några av världens häftigaste bilar – både gamla och nya – är en självklarhet.

Jag vill även passa på att tacka för alla vänliga själar som erbjudit mig garageplats till min BMW M3 efter att ha läst förra numrets Collection. Problemet har löst sig, men jag kan fortfarande inte släppa tanken på en snabb fyrhjulsdriven japan.

Taggar: Kåserier

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.