Bild
Nästa artikel
»Nu har du chansen att forma din egen drömtidning«

»Nu har du chansen att forma din egen drömtidning«

LEDARE 3.09

Hur vill du att Automobil skall se ut? Skicka mig ett mail och berätta!

Året var 1982 och tillsammans med då ansvarige utgivaren Peter Lingstrand tog den tidning som genom åren skulle formas till en institution för sportbilsälskare form. Det första numret visade tydligt att redaktionen hade koll. Medan kvällstidningarna prydde omslagen med Drottning Silvias andra dotter Madeleine kryddade Peter och gänget med DeLorean DMC 12, Datsun 280 ZX och Japans nya heta gt; Toyota Celica Supra. Vilka som drog flest läsare låter jag vara osagt, men prioriteringarna var utan tvivel rätt hos våra företrädare.

Tidningen har förändrats genom åren. Trots finanskriser (det har hänt tidigare) och chockhöjningar av försäkringspremier är det läsarundersökningarna som bidragit till vändningarna. I sig inget konstigt då banden mellan läsare och redaktion i detta fall är kort. Vår gemensamma kärlek till bilar som får pulsen att gå upp påverkas inte av yttre omständigheter. Statistiken underbygger mina påståenden. Enligt den senaste TS-rapporten var Automobil en av ytterst få tidningar i segmentet som ökade i upplaga i stället för minskade.

SOM MIN FÖRETRÄDARE Eric Lund skrev i förra ledaren är receptet för tidningsmakeri och idrottsliga topprestationer det samma; gå ut hårt och öka efterhand. Sedan 2004, när tidningen genomgick en radikal förändring har mycket hänt men kvar står faktum att Automobil är den tidning som levererar mest och bäst läsning inom sitt område, för att inte säga den enda. Bilar skall bjuda sina förare på roliga upplevelser och bör inte dömas efter hur lätt det är att se i döda vinkeln eller hur lasttröskeln överensstämmer med kundvagnarna på Coop Forum. Bilar är mer än så, speciellt de vi skriver om.


För att lyckan skall vara för evigt krävs dock en öppen dialog med dem vi riktar oss till. Jag vill därför uppmana dig som läsare av Automobil att höra av dig med synpunkter kring tidningen. Hur ser din drömtidning ut? Kanske håller du den redan i handen, men vi är ändå nyfikna på att veta vad du tycker. Det är ju för dig vi gör Automobil.

Taggar: Kåserier

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.