Bild
Nästa artikel

»Skriv och berätta om ditt biläventyr«

Ledare 5.06

Äntligen en hemsida värd namnet och ett racingsamarbete på topphumör.

 

Två högoktaniga nyheter från Automobil: vi har en sprakande färsk hemsida och vi ingår samarbete med Sveriges gladaste racingserie.
Det är ingen hemlighet att automobil.se legat för fäfot på senare tid. All vår kraft och allt vårt engagemang har gått till Automobil i pappersformat, med den enkla utgångspunkten att om inte den ordinarie tidningen är i toppform spelar det ingen större roll vad vi åstadkommer på internet.
Desto roligare att nu kunna presentera en hemsida som är i samklang med den tryckta tidningen, det vill säga den tar sin utgångspunkt i en omättlig entusiasm för bilar som rullar vid sidan av allfarvägarna – sportbilar, sportiga vardagsbilar, glödheta nyheter, begagnade guldlägen och klassiska evergreens.

VI HAR INTE FÖRESATT oss att revolutionera internet eller uppnå världsherravälde, det finns redan tillräckligt många sajter som gapar över alldeles för mycket. Istället har vi gjort en väl definierad hemsida som inbjuder till fördjupning inom Automobils kärnämnen. Till exempel får A-testet en gedigen avdelning där det i klarspråk kommer att bli åka av.
Tids nog kommer Automobils alla dimensioner att breda ut sig även i digital form, men vi har valt att börja i den mest självklara änden: våra läsare. Min förhoppning är att du och dina bilintresserade kompisar ska göra som många redan gjort, nämligen skriva och berätta om bilen du äger, vårdar, modifierar, tävlar med eller har parkerat i garaget som investering.


Collection, där redaktionen skriver om sina bilar (se sidan 74), är en av de mest omtyckta avdelningarna i tidningen och Reader’s Collection på automobil.se är den väldigt roliga och fullkomligt logiska fortsättningen.
Varje månad får dessutom en Reader’s Collection-skribent äran att bli publicerad även i den tryckta tidningen. Vi tjuvstartade i förra utgåvan då Jörgen Bergström skrev om sin Audi Quattro och i detta nummer kan du läsa om Kalle Hansens BMW M5. Jörgen och Kalle får en fin sportbilsbok som uppmuntran för sitt arbete vid skrivmaskinen – blir det du som får boken nästa månad?

MEN DET ÄR INTE SLUT PÅ ROLIGA NYHETER, som jag nämnde ger sig Automobil ut på racingbanorna. Svenska Sportvagnsmästerskapet står för en avspänd form av biltävling där resultaten självklart är viktiga – men där glädjen över att köra bil, tävla och umgås med likasinnade faktiskt är ännu viktigare.
I den här serien tävlar killar och tjejer med passionerat sportbilsintresse. Bilutbudet spänner från de i sammanhanget enkla och prisvärda gatbilarna i roadsport till de extrema tävlingsredskapen i RS-klassen.
SPVM heter från och med nu AUTOMOBIL SPORTS CAR CUP och tävlingarna äger rum på fem racingbanor (varav fyra i Sverige) under året. Pricka in datumen i din kalender och bered dig på gladracing.
Eller gör som Automobils förträfflige fotograf Per Hammarsjö: köp en bil och preppa för roadsportklassen!

Taggar: Kåserier
»Skriv och berätta om ditt biläventyr«

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.