Bild
Nästa artikel
»Vi siktar på att vara det ledande sportbilsmediet«

»Vi siktar på att vara det ledande sportbilsmediet«

Ledare 1.10

Automobils roll i det flygande samhället är att ge avkoppling och inspiration.

Vid den här tiden på året slås jag alltid av att tiden går väldigt fort, något som med all säkerhet har med det roliga att göra. Det är när jag ändrar siffrorna uppe i vänstra hörnet som insikten kommer; nytt år. Inte för att vi redan är där – utan för att jag bytte kalender några veckor innan jag borde.

I tidningsvärlden ligger man konstant före resten av världen och innan informationen når dig som läsare skall den passera genom ett otal valsar och skitiga lastbilar. 2010 är således något vi på redaktionen har slagit om till redan i slutet av november – på planeringsstadiet ännu tidigare, för att inte tala om på internet där modeller planerade till 2011 har dykt upp.

Det sistnämnda gjorde att jag för ett par veckor sedan satt i en luftkonditionerad lokal och förde en dialog med en kollega som fokuserar på digitala medier. Vi pratade om hur webben har förändrat tidningsvärlden och hur man skall få det tryckta mediet att gå hand i hand med det digitala. Att de tunga känslomässiga artiklarna hör hemma på papper och att de snabba hör hemma på en skärm.

Automobils roll i det flygande samhället är att vara nyckel till avkoppling och inspiration. Så har det alltid varit och kommer troligtvis alltid att vara.

FÖR ATT MATCHA DET ÖKADE tempot och erbjuda dig en komplett mediaplattform för bilintresserade står en omfattande omarbetning av vår hemsida www.automobil.se för dörren. Projektet – som kommer att sjösättas i flera steg under början av nästa år och fungera som ett komplement till tidningen – börjar sakteliga ta form. För att få det perfekt krävs dock att du som läsare av tidningen och besökare av hemsidan berättar vad du vill ha. Jag uppmanar dig därför att skicka in vilka funktioner du absolut inte kan leva utan på webben. Vilka sidor hänger du på i dag? Finns det något du saknar i gyttret av ettor och nollor? Vill du ha film? Bilder? Eller en helt egen avdelning under Automobils röda flagg?

Ju förr vi har dina åsikter, desto större är chansen att de förverkligas.
Men du, glöm inte att njuta av tidningen först. Det är den värd.

Taggar: Kåserier

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.