Bild
Nästa artikel

3 x VW Touareg-nytt

SUV

Det händer mycket med VW Touareg just nu. Tre nyheter på en vecka, tyvärr kommer bara en av nyheterna till Sverige.

Det har varit bilsalong i Qatar. I ett land där pengar inte är en trång sektor gäller det att anpassa utbudet. VW valde att visa Touareg Gold Edition. V8-motorn på 360 hk har lämnats orörd. Det som skett är att bilen fått en stor portion ”bling”.

Exteriört märks specialdesignade 22-tumsfälgar, takrelingar, lister, spegelkåpor, trösklar, grillen samt Touareg- och V8-emblemen i 24 karats guld. Det exklusiva materialet matchas av karossfärgen Magic Morning.

Förädlingen forsätter interiört där reglage, knappar, dekorlister och loggan på ratten förgyllts. Taket är klätt i Alcantara och sätena i nappaläder har cremefärgen Luna. Instrumentbrädan är klädd med brunt läder med matchande sömmar i färgen Magnolia. Mittkonsol och dörrpaneler har ytor av polerad valnöt, delvis med guldbelagda intarsiamönster. 

Bil nummer två är ännu läckrare. Dieseldrivna Race Touareg 3 är en milt gatanpassad version av tävlingsfordonet från Dakar-rallyt. I år vann VW rallyt för tredje året i rad och la dessutom beslag på resterande pallplatser.

Den drygt två meter breda bilen har genomgått vissa modifieringar för att den även ska kunna köras på allmän väg. Motorn är en rak femma på 310 hk som kan skicka bilen till 100 km/h på mindre än sex sekunder.
De blå tävlingsbilarnas 16-tumshjul har ersatts av guldfärgade 18-tumsfälgar från BBS och karossen har lackerats i färgen Magic Morning.
Interiören har gjorts om helt. Det enda som återstår från tävlingsbilen är säkerhetsburen. Förarmiljön har lättöverskådliga reglage och djupa Recaro-säten. Som en hyllning är VW:s alla vinster etsade i mittkonsolens anodiserade aluminium.


Sista nyheten är den enda som är aktuell för produktion. Det rör sig om det fullständiga utrustningspaketet R-Line. Faktum är att det förhandsvisades på Touareg Gold Edition, men här kan vi visa bilder på hur paketet ser ut utan störande guldinslag. 
Fronten har tuffare spoiler som går i linje med de djupare sidokjolarna. Bak är stötfångaren helt ny med plats för stora och kromade avgasrör. En takspoiler är pricken över i.
Aluminium har använts för instegsliter och dekorpaneler. Stolarna med R-emblem på nackstöden är något mer skålade, ratten har sportigare grepp. En styvare fjädringssättning avrundar tillvalet. 
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Taran
2012-01-23 20:22

Hahahhaa. I'm not too bright today. Great post!

#2
Mande
2012-01-26 05:24

Your's is a point of view where real intelligence shines trhgouh.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.