Bild
Nästa artikel
ABT Speedle: mer mos i Beetle

ABT Speedle: mer mos i Beetle

TUNING

Många känner sig kallade att ta fram trim och styling till nya New Beetle. Näst på tur är tyska ABT Sportline.

För ABT-grundaren innebär arbetet med nya New Beetle något alldeles extra. I sin ungdom tog han nämligen 90-hästarsmotorn från en VW-buss och kastade in i sin Bubbla. Bilen fick fräck frontspoiler och en vinge bak. Sedan var det full attack på vägarna i Bayern som gällde.

ABT Speedle är ingen färdig bil, bilderna du ser är datagenererade skisser. Men visst ser det lovande ut. Ett diskret men ändå aggressivt spoilerpaket backas upp av dekorativ foliering på karossen. Avgasrören har fått större utblås och fälgarna ABT DR mäter 19 tum. Notera också ögonlocken på strålkastarna som ger en argare blick.

Just nu pågår tester av lämpliga trimningsgrader. Som det ser ut får 1,2 TSI 140 hk (original 105 hk), 1,4 TSI 210 hk (original 160 hk) och stora turbomotorn på 2,0-liter ska leverera 230-240 hästkrafter i stället för originalet 200 hk. Även dieslarna ska få trimpaket.

Läs även om VWvortex läckra Beetle RS, länk i spalten till höger.

ABT Speedle: mer mos i Beetle

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.