Bild
Nästa artikel

Alfa Romeo-dröm premiärvisas på Villa d'Este nu på fredag

Födelsedagspresent!

Alfa Romeo TZ3 Corsa är Zagatos sätt att fira det 100-åriga sportvagnsmärket.

Alfa Romeo fyller 100 år i år och inför helgens stundande internationella lyx- och sportbilsevenemang Concorso d'Eleganza Villa d'Este kommer en av de verkliga födelsedagspresenterna från klassiska carrozzerian Zagato : Alfa Romeo TZ3.

Alfa Romeo och Zagato har haft periodvisa samarbeten under 90 år och vem minns inte de grymt läckra SZ och RZ (roadstern) för två decennier sedan?

TZ3 Corsa får premiär på fredag, då vi kan räkna med fler detaljer om bilen och får se mer än bara den så kallade teaserbilden tagen uppifrån. Likheterna med Alfa Romeo 8C Competizione finns där, men Zagatos bil ska enligt uppgift vara i rent racingutförande och ha chassi av kolfiber och kaross av aluminium.

Automobil bevakar förstås den ytterst prestigefyllda showen på plats vid italienska Villa d'Este vid Comosjön - bara flygrestriktionerna över Europa lättar så att det går att ta sig dit på rimligt sätt. Räkna med ett digert bildspel här på www.automobil.se under helgen!

Mer om Zagato hittar du här:
www.zagato.it
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.