Bild
Nästa artikel

Aston Martin Rapide officiell

Nyheter

Nu har Aston Martin släppt de officiella bilderna på fyrdörrarsmodellen Rapide. Bilen presenteras på Genevesalongen och produktionen inleds i slutet av året.

Rapide visades som koncept för tre år sedan, på Detroitsalongen 2006, och nu är äntligen bilen färdig för serieproduktion. Det är inte mycket som skiljer mellan koncept och färdig bil, jämför själva på bilderna.
Rapide bygger på en förlängd version av DB9:s bottenplatta och den första versionen av modellen har samma sexliters V12 under huven. Andra och snålare motoralternativ kommer dock att komplettera modellutbudet senare.   
Rapide är 30 cm längre än DB9 och är totalt fem meter lång. Vikten ökar med 140 kg vilket hämmar fartresurserna ytterst marginellt.
Till skillnad från övriga Astonmodeller kommer Rapide inte att byggas i engelska Gaydon, istället har Magna Steyr i Ã-sterrike fått uppdraget. Ursprungligen planerade man en produktionstakt på 500 exemplar årligen, men men tanke på det stora intresset har man planer på att bygga mellan 1000 och 2000 bilar per år. Priset? Räkna inte med särskilt mycket växel på två miljoner kronor.    
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Carlos
2013-11-20 11:51

I secrehad a bunch of sites and this was the best.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.