Bild
Nästa artikel

Aston Martin V12 Vantage RS närmar sig

Spy shots * Automobil Secret Service

Aston Martin blev imponerade av succén för Lamborghini Gallardo Superleggera och Ferrari F430 Scuderia och visade konceptet V12 Vantage RS i våras. Produktion (i begränsad upplaga) utlovades och det löftet ser ut att hållas.

Konceptet V12 Vantage RS baserade sig på den lilla modellen V8 Vantage men som namnet antyder hade V8:an slängts ut till förmån för en sexliters V12 från DBS. Bilen hade dessutom lättats med hjälp av en generös användning av kolfiber.
Nu syns testmulor nöta Nürburgring och då lämpar det sig alldeles utmärkt att jämföra utvecklingsbilarna med konceptbilen.
Den ytterst generöst perforerade motorhuven har behållits, en nödvändighet för att hålla arbetstemperaturen i det trånga motorrummet på en rimlig nivå.
Fronten har däremot modifierats med nya större luftintag och en lägre splitter. Trösklarna blir mer framträdande och bakdelens form är ännu inte slutgiltigt bestämd ännu. Man har även tagit bort den vinge som prydde konceptbilen.
De keramiska bromsarna från DBS installeras även i V12 Vantage RS.
V12:an har smidda vevstakar, torrsumpssmörjning och modifierade cylinderhuvuden och ger troligtvis de 600 hästkrafter som utlovades i konceptbilen.
Bilen presenteras nästa år och priset lär hamna i samma härad som konkurrenterna, det vill säga en bit över två miljoner kronor.  

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.