Bild
Nästa artikel

Audi A3 TDI blev årets gröna bil under L A Car Show

NYHETER

Audi kommer trots framgångar på miljöbilssidan inte att kompromissa prestanda framför miljöteknik.

Trots att Audi A3 blev årets gröna bil under bilutställningen i Los Angeles hävdar Audichefen att märket inte kommer att kompromissa när det gäller prestandasiffror. I en intervju meddelar Audichefen Rupert Stadler att man kommer att fortsätta utvecklingen efter tesen "Vorsprung durch technik" och inte gå in på det gröna spår många av konkurrenterna gjort.

Stadler är noga med att påpeka att Audi alltid kommer att marknadsföra sig som ett sportigt märke och jaga kunder därefter. Stadler är dock noga med att inflika att man tar miljömedvetenheten på allvar, men att man inte kommer att tappa sina kärnvärden.

För att matcha de öka kraven på renare bilar kommer man främst att satsa på låg vikt och effektiva dieselmotorer, något man har lång erfarenhet kring, både från racing- och standardbilar.
Taggar: Nyheter
Audi A3 TDI blev årets gröna bil under L A Car Show
Audi A3 TDI blev årets gröna bil under L A Car Show

Kommentarer

#1
Johan Z
2009-12-08 14:33

Hur kan man få "Försprång genom teknik" att inte hamna i miljösegmentet? Eftersom hela världen drar åt det hållet måste väl Audi haka på? Att jobba mot sportbilshållet känns avigt i detta fall.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.