Bild
Nästa artikel

Audi A6 ansiktslyfts

Spy shots * Automobil Secret Service

I väntan på den nya generation som kommer 2011 håller sig Audi A6 fräsh med hjälp av en lättare ansiktslyftning. Ny form på front och bakdel och lite annorlunda ljusinsatser kännetecknar nya A6.

Det har redan florerat en del bilder på ansiktslyfta Audi A6, men vi har för första gången tagit bilder på bakljusen på sedanmodellen. Med hjälp av photoshop kan man se att de blir snarlika de på lillebror A4 och tittar man riktigt noga kan man se att lysdioderna är formade som superbilen R8.
Bakljusen består av lysdioder och även varselljusen fram (här dolda av silvertape) är lysdioder. Fronten har modifierade luftintag och även bakdelen har fått en delvis ny form. Lysdiodsblinkers sitter i sidospeglarna.
Allroadmodellen blir inte lika modifierad. Visserligen får den de nya ljusen och sidospeglarna men både front och bakdel behålls från föregående modell.

Den nya generationen A6 presenteras 2011, ett år efter konkurrenterna BMW 5-serie och Mercedes E-klass genomgår generationsbyte.
A6 blir betydligt lättare än nuvarande generation tack vare en generös användning av aluminium. I andra generationens ASF (Audi Space Frame) är passagerarcellen gjord i aluminium men förstärkt med höghållfasthetsstål. Det innebär att strukturen är femtio procent lättare och lika mycket starkare än den nuvarande stålkonstruktionen.
ASF II ska även att användas i kommande generationer av bland annat A8 och den kommande A7. Störst skillnad gör den nya tekniken i nya generationen Q7, som ryktas bli hela 330 kg lättare än nuvarande modell.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.