Bild
Nästa artikel
Audi har nu köpt Ducati

Audi har nu köpt Ducati

Nyheter

Audi har nu har köpt Ducati för 860 miljoner euro och förhandlingarna är helt klara, rapporterar Reuters. Affären kommer att offentliggöras officiellt under dagen.

Det är både Reuters och Bloomberg som rapporterar att affären är helt klar. Med köpet, som ska vara på 860 miljoner euro, drygt 7,6 miljarder kronor, följde Ducatis skulder. Det är dock oklart hur stora de är. 

Affären har varit en följetong under några månader. Audi hade förtur på affären och fick en deadline fram till för några dagar sedan. Ducati nappade uppenbarligen på budet och kommer nu att ägas av Audi och Volkswagen.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Persson2
2012-04-20 12:24

Vad som hänt påminner om när Electrolux 1984 köpte Zanussi. Familjen Zanussi hade genom dåliga investeringar dragit på sig så stora skulder med den lönsamma verksamheten i Zanussis fabriker som pant så bankerna sa stopp och tvingade fram en försäljning. Det faktum att man mörkar skulderna som Ducati har och samtidigt påpekar att skulderna ingår i köpet tyder på att bankerna sagt stopp och tvingat Ducatis ägare (ett investmentbolag) att sälja.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.