Bild
Nästa artikel
Audi Quattro Concept – publikfavorit

Audi Quattro Concept – publikfavorit

Parissalongen 2010

Audi bygger jubileumsbil för Quattros 30-årsdag och salongspubliken jublar.

Audi quattro concept är en markering att det har gått 30 år sedan "ur-Quattro" började härja, både med Audis varumärke och med konkurrenterna. I montern ser bilen ut som en riktig sockerbit i snövitt och den drar folk i massor.

Audi Quattro Concept utgår från coupémodellen audi A5 men är kortad ca 15 centimeter och tvåsitsig. Karossen är av aluminium och av kolfiberförstärkt plast, vikten är inte högre än 1 300 kg.

Motorn är i grunden den samma som i Audi TT-RS men trimmad från 340 hk till 408. Acceleration 0-100 km/h: 3,9 sekunder. Förbrukningen ska vara så låg som 8,5 l/100 km.

Läckraste detaljen är nog den snygga inpressningen av Audis fyra ringar i bakre hörnstolparna. Quattro Concept har en del typiska konceptbilsdrag, till exempel digitalinstrumenteringen som luktar Kalle Anka, men det bör vara ganska enkelt att starta produktionen om bara Audi vill. Publikens dom är i alla fall tydlig: bygg!

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Gorm
2010-10-01 22:09

En Quattro ska vara kantig, inte se ut som en spolformad vitvara som resten av de tråkiga Audibilarna.

#2
Petrolhead
2010-10-12 19:26

Håller med Gorm - Audi är nog det tråkigaste bilmärket av alla just nu, Opel inkluderat! Mycket besviken på denna fantasilösa tolkning av det klassiska Quattro-konceptet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.