Bild
Nästa artikel

Audi RS5 redo till 2009

Spy shots * Automobil Secret Service

RS6 i all ära, men den kan inte häva saknaden efter lillebror RS4. Audifans kan dock trösta sig med att RS5 är på ingång, troligtvis redan i vinter.

Audis specialbilsavdelning, Ouattro GmbH, tillverkar bara en RS-modell åt gången. Då ingen av oss är särskilt förtjust i RS6 så väntar vi med spänning på efterföljaren, RS5.

Låt er inte luras av S5-emblemen och de fyra avgaspiporna, detta är RS5 som är i slutfasen av testkörningarna på Nürburgrings nordslinga. Modellen kommer med stor sannolikhet att presenteras på Genevesalongen i februari nästa år. Alternativet är att Audi RS5 begår debut redan på Detroitsalongen i januari - men Genève har bättre odds.

Det som saknas på bilen på bilderna är djupare trösklar, en bakdel med aggressivare utseende samt de dubbla ovala avgaspiporna. V8-emblemen på framskärmarna stämmer däremot, motorn blir en utvecklad variant av den högvarviga V8:an från RS4.

Effekten stiger från 420 till mellan 450 och 470 hästkrafter tack vare finslipning och eventuellt en höjning av det maximala varvtalet från 8300 r/min. RS5 ska kunna utrustas med dubbelkopplingslådan S-tronic som alternativ till den manuella sexväxlade lådan.

Vissa källor hävdar fortfarande att RS5 får en nertrimmad variant av dubbelturbo-V10:an från RS6, men det är osannolikt eftersom denna motor skulle göra RS5 för dyr.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Audi RS5 redo till 2009
Audi RS5 redo till 2009
Audi RS5 redo till 2009
Audi RS5 redo till 2009
Audi RS5 redo till 2009
Audi RS5 redo till 2009

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.