Bild
Nästa artikel

Audi siktar smått med A1 Sportback Concept

Nyheter

Audi A2 var en av världens bästa bilar - om man ser ur ett tekniskt och resursekonomisk perspektiv. Den floppade rejält på grund av ett högt pris och det har tagit tid innan Audi hämtat sig från smällen. Nu är de tillbaka.

Den lilla klassen växer sig allt viktigare i takt med att kunderna efterfrågar allt snålare bilar och nu vågar Audi äntligen ge sig tillbaka in i kampen.
Det är dock ett försiktigt steg man tar. Bilen är fortfarande ett koncept, trots att det var omkring ett år sedan man visade ett annat koncept på samma grundmodell: A1 Metroproject Quattro Concept, som visades på tokyosalongen förra året.

A1 Sportback Concept har ser dock ut att vara lite närmare en färdig bil. Grillen är maffig och formgivarna har lekt ännu mer med strålkastarnas ljusspel.
A1 är klart mindre än storebror. Med en total längd på 3,99 meter är det tre decimeter upp till A3.

Framdrivningen sker med hjälp av ett hybridsystem. VW:s välrenommerade 150-hästars TFSI-maskin på 1,4 liter och turbo- och kompressorladdning får hjälp av en elmotor på 27 hästar (20 kW) och 150 Nm. Tack vare detta går bensinförbrukningen ner till endast 3,9 liter/100 km blandad körning.
Skulle man vilja kan ett "efficiency"-läge väljas. Då går bilen att köra upp till 10 mil på enbart elmotorn. Bensinmotorn går inte och börjar ladda batterierna förrän de bara har 20 procents laddning kvar.
Taggar: Nyheter
Audi siktar smått med A1 Sportback Concept
Audi siktar smått med A1 Sportback Concept
Audi siktar smått med A1 Sportback Concept
Audi siktar smått med A1 Sportback Concept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.