Bild
Nästa artikel

Audi Sportback Concept = A7

Nyheter

På bilsalongen i Detroit visar Audi sin nya Sportback Concept. En bil som visar vägen för Audis kommande designlinje och samtidigt avslöjar hur den kommande halvkombilimousinen A7 ska se ut.

Audi säger att de markerade skuldrorna på bilen är inspirerade av coupémodellen A5, men det är svårt att inte dra paralleller till nya Volvo S60 Concept. Skuldrorna, sidospeglarna, taklinjen och glastaket är mycket lika varandra.
Bilen är stor: hela 495 cm lång, 193 cm bred och 140 cm hög men
väger bara 1800 kg. Luftmotståndskofficient ligger på låga 0.30 och
toppfarten är 245 km/h. 0-100 km/h går på under sju sekunder.
Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 0,59 liter/mil och
CO2-utsläppet 156 g/km.
Bakluckan går ända upp till taket och döljer ett 500 liter stort bagageutrymme.
Det finns bara fyra sittplatser, då baksätet består av två separata fåtöljer. det kommer dock att bli extrautrustning på produktionsmodellen, med en tresitsig soffa som standard.
Man har skippat de vertikala ribborna, vilket ger den ovala grillen ett nytt utseende, och strålkastarna består helt av lydsdioder. De är strömsnåla, pålitliga och kan enkelt styras för at följa med rattutslaget.
Motorn är hämtad från Q7 3,0 TDI. Dieseln på 225 hk och 550 Nm har dock vidareutvecklats för att bli ännu snålare och renare. Speciella sensorer i förbrännningsrummet kan med hög precision styra förbränningen så att den sker med så lite föroreningar som möjligt.
I katalysatorn tillsätts också det ureabaserade ämne AdBlue som minskar kväveoxiderna och tillsammans med partikelfiltret är detta en av de renaste dieselmotorerna någonsin. Även om vi får vänta på modell A7 kommer i alla fall motorn att introduceras i det ordinarie modellsortimentet i år.
Motorstyrningen kan också under koppla bort delar av kylsystemet under motorns uppvärmningsfas för att arbetstemperaturen ska uppnås så fort som möjligt. Även växellådsoljan värms upp för att minska den inre friktionen vid kallstart. 
Modell A7 dröjer troligen något år till innan den presenteras i produktionsfördigt skick. Audi har också fått smak på Sportbackkonceptet som visat sig vara en succé på modell A3. räkna därför med att även A5 kommer med halvkombilucka i framtiden.

Taggar: Nyheter
Audi Sportback Concept = A7
Audi Sportback Concept = A7
Audi Sportback Concept = A7

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.