Bild
Nästa artikel
B som i Brutal och Biffig

B som i Brutal och Biffig

V8

AMG har inte satt tänderna i B-klass. Det är i stället elever vid en av Mercedes tekniska skolor som lekt loss. Här är B55.

I tyska Rastatt har Mercedes en skola. Där bossar en man vid namn Peter Wesp. En dag blev gav han några elever den ärofyllda uppgiften att göra ett monster av en B-klass.
Man plockade ut hjärtat ur en E 500 och fick alltså en V8 på 5,5 liter med 388 hk och 530 Nm. Den sjuväxlade automatlådan tog man också hand om.

Sedan var det dags för en B 200 CDI att få sitt livs chock när oljebrännaren kastades ut till förmån för en betydligt törstigare, men också roligare, V8-motor.
Faktum är att man lyckades skohorna ner jättemotorn och ändå behålla de ordinarie motorfästena.

Sämre var det med styrningen, här fick eleverna modifiera rejält och samtidigt gav man motorn helt nytt avgassystem att vråla genom. På länken till höger hittar du en film på YouTube där bilen lägger av en vacker burnout och försvinner med härligt muller.

Det roliga med bilen, döpt till B55 vilket inte ska förväxlas med B 55 som en AMG skulle hetat, är att den är förhållandevis diskret exteriört. En liten fjädersänkning, 18-tumsfälgar från AMG, svarta strålkastarhus och centrerade pipor är de diskreta justeringarna.

Men under skalet har mer skett. Fram sitter 345 mm stora bromsskivor från C 32 AMG och runtom sitter ställbara coil-overs från K&W. Sist men inte minst, kraften når backen via bakhjulen istället för framhjulen. Således fick bakaxeln från en E-klass W210 installeras.

Skicka nu iväg bilen till AMG i Affalterbach så att man kan separera B från 55 och sätta skapelsen i produktion.

Taggar: Nyheter, Hem
B som i Brutal och Biffig
B som i Brutal och Biffig
B som i Brutal och Biffig

Kommentarer

#1
Lars-Eric Lindbergh
2010-12-29 10:52

Otroligt! Har kört en CLS AMG 55 mer än 20.000 mil så man ju tänka sig draget i denna B55.
LEL

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.