Bild
Nästa artikel

Bentley goes supersport

GENÈVE 2009

Supersports är tillverkarens hårigaste och den första som är byggd för att köras på miljöbränsle.

Modellen stjäl all uppmärksamhet hos tillverkaren. Tidigare flaggskeppet Continental GT Speed får nöja sig med att spela biroller när Bentleys nya snurrar i monterns utkant. Motorn är en W12 byggd för att kunna köras på miljövänlig E85. Maxeffekten ligger på makalösa 621 hästkrafter och vridmomentet är 800 Newtonmeter mellan 1700 och 5600 varv.

För att hålla vikten nere har mycket tillverkats av kolfiber, mässans trendigaste material. Viktskillnaden mellan utgångsmaterialet GT Speed och Supersports är endast 110 kilo. Noll till hundra går på 3,9 sekunder och "Quickshift-lådan", som de själva döpt transmissionen till, kapar växlingstiden med 50 procent jämfört med GT Speed.



Något pris är ännu inte satt, men räkna med att få lägga ut en bit över två miljoner för att få den på din garageuppfart. Om du har tur vill säga. Modellen kommer troligtvis att tillverkas i en begränsad upplaga.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.