Bild
Nästa artikel

Bentleys nya lyxkryssare

Nyheter - Genève

En sportcupé i brittiska proportioner gjorde premiär i Bentleys monter. Lyxiga hästar med ett flådigt yttre. Brooklands är Bentleys bevis på kraft kombinerat med komfort.

Bentley är omåttligt stola över sin nya modell. Brooklands är världens mest exklusiva bil enligt dem själva.
Motorn är på alla punkter den kraftfullaste Bentley någonsin tillverkat. Den klassiska V8:an på 6,75 liter är turboladdad och ger ifrån sig 535 hästkrafter medan vridmomentet på 1050 Nm är det högsta någonsin för en serieproducerad V8.
20-tumsfälgar är standard och inredningen är på klassiskt manér i ädelträ och läder. Brooklands har fått större innerutrymmen än föregångaren Continental R Coupé. Bredden i baksätet är 10 procent större, och om man vill kan man byta ut soffan mot två separata fåtöljer.
Bilen är inspirerad av The Bentley Boys, 1920-talets lyckosamma racerförare, och av den välkända Brookland racetrack. Bentley Brooklands ska produceras, givetvis för hand, i endast 550 exemplar. Tillverkningen startar i början av nästa år. Priset är okänt, men förmodligen rätt högt.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Mattias
2007-05-14 11:39

Vad kan man säga... makalöst vacker...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.