Bild
Nästa artikel

BMW Gina - en formsak

Nyheter

Många diskussioner har handlat om en ny M1. När BMW lättar på skynket är det en bil i tygskrud som visas. Inte allt för olik den äldre Z4.

Den öppnar ögonlocken vid start och motorhuvslåset sitter i mitten på huven. Hjärtat visar sig genom en blixtlåsliknande funktion, precis som gamla tiders Alien vs. Predator.

BMWs nyaste kreation har ingen lackerad karossyta utan består istället av ett tygmaterial. På valda delar döljer sig metallnät under tyget vilket möjliggör rörelser. Till exempel en förhöjd bakvinge vid högre hastigheter, eller att den förstorar grillen vid behov av bättre kylning.

Någon produktion lär det aldrig bli. BMW Gina Light Visionary Koncept. Geometry and Functions In N Adaptions säger namnet. Är endast en konceptbil.

Bakom bilen står Chris Bangle, BMWs chefsdesigner. Samma man står bakom tillverkarens 1 till 7-serie.

Motorn i Gina, en V8 lånad från BMW Z8. I fronten finns en kolfibersplitter och bak en diffuser. Fälgarna är på 20-tum. Tyget är av stretchtyp och naturligtvis vattenavstötande.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.