BMW M1 till 2016

BMW M1 till 2016

Publicerad 2012-06-21 14:13
Nyheter

1 250 kg, turboladdad V8 på 600 hästkrafter och en toppfart på runt 330 km/h. M1 får nypremiär år 2016, men enligt tysk media blir det ingen billig raket.

Rapporter från tysk media säger att M1 kommer vara väldigt lätt, runt 1 250 kg, detta genom att bygga bilen i aluminium, magnesium, titanium och diverse moderna plaster. 

En turboladdad V8 på 600-650 hästkrafter ska göra bilen till en raket och låta M1 nå en toppfart på runt 330 km/h.

Men som du kanske förstått är inte en sån bil billig, framför allt inte om det är en BMW, så vill du ha en M1 kommer du att behöva lägga ut runt 250 000 euro när det är dags. 

Låt spekuleringen börja! Vad tror du att det kan bli i slutändan? Förhoppningsvis har tekniken rört sig framåt under de kommande fyra åren. Så en WW24-motor som går på väte är väl inte helt orimligt? Eller?

Artikeln har
4
kommentarer

Ur ett försäljningsperspektiv har du rätt att inget går att utläsa, men BMW lägger nog ner mycket arbete på att undersöka marknaden och se kundernas uppfattning innan de släpper en ny produktionsmodell, tidigare skrevs det i media att i-segmentet inte fått den feedback de hoppats på.

Men du har rätt, blev konstig uppbyggnad då korrekturen slant!

"i-segmentet har gått sådär för BMW"...de har ju inte ens presenterat någon produktionsmodell...än mindre börjat tillverkning.

Tror det är logiskt om man läst en tidigare artikel som var relaterad till det. Ser lite konstigt ut, men i-segmentet har gått sådär för BMW och därför har man tror att man ska skifta fokus till en supersportbil istället för att bry sig om i8. Mina fem cent.

Totalt obegriplig text. Har ni helt skippat korrekturläsningen?

"Det har tidigare pratats om att BMW skulle "rädda" teknik från i8 för att göra en egen supersportbil, men BMW ger inte upp på i-segmentet och M1 får nypremiär år 2016."...va????

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis