Bild
Nästa artikel
BMW M6 blir Safety Car

BMW M6 blir Safety Car

Nyheter

BMW har planer för att låta deras M6-modell bli Safety Car i MotoGP, världsmästerskapet i roadracing. Än har inga detaljer släppts, men ser den inte ganska bra ut?

Plannen var att introducera bilen under förra helgen i samband med "M Festival" under Nürburgrings 24-timmars. Vi vet inte i dagsläget om allt gick enligt planerna, men vi tycker ändå det är värt att visa den på bild.

Tillverkaren har inte släppt några detaljer, men man ser en splitter i fronten och en rejäl bakvinge - och självklart de snygga M-färgerna. 

Eftersom inga detaljer släppts vet vi inte heller om några förändringar gjorts med prestandan, men med tanke på att avgassystemstillverkaren Acrapovic sponsrar bilen så är det ett ganska säkert faktum. Den vanliga M6:an har en 4.4-liters V8:a med dubbelturbo som ger 552 hästkrafter och 680 Nm. 0-100 görs på 4.2 sekunder med en sjustegad M-låda och har en elektronisk begränsning på 250 kmh. Vi misstänker att den är borta.

Nu brukar inte saftblandare och en modell-variant kallad "Safety" vara så upphetsande, men ser den inte ganska bra ut?

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.