Bild
Nästa artikel
BMW visar nya 6-serien - som koncept

BMW visar nya 6-serien - som koncept

Nyheter

Med en gång såg den nuvarande BMW 6-serien gammal ut. BMW Concept 6-series Coupé är en förhandstitt på nästa generation 6-serie och stör inte ögat på något sätt.

Sedan den kontroversielle designchefen Chris Bangle lämnade över till holländaren Adrian van Hooydonk har BMW gått från spektakulär formgivning till återhållet linjeskön. Senaste 5-serien är ett exempel, BMW Concept 6-series Coupé ett annat. Det handlar naturligtvis om nästa generations 6-serie, vi kan räkna med att endast detaljer kommer att skilja konceptet från den färdiga produktionsbilen som börjar tillverkas tidigt nästa år. Räkna med att backspeglar, avgasrör och fälgar inte kommer att se likadana ut när BMW släpper den riktiga 6-seriecoupén. 

Tekniskt bygger BMW Concept 6-series Coupé på 5-serien, enligt samma mall som föregångaren. Längden är i stort sett oförändrad, men den är både bredare och lägre än den nuvarande 6-serien. Dessutom är axelavståndet längre, vilket gagnar utrymmet i baksätet. Instrumentpanelen inför en gammal BMW-specialitet: en mittkonsol som är vinklad mot föraren.

Ingenting sägs i dagsläget om motorbestyckning, men det är ingen vågad gissning att BMW 6-serien kommer att ha samma motorer som i de mer exklusiva varianterna av BMW 5-serie och så småningom kommer också en M6 med dubbelturbomatad V8. 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Magnus U
2010-10-01 22:10

Snyggaste BMW:n på länge! Jag går och beställer en i morgon!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.