Bild
Nästa artikel

BMW Z4 får både hårt och mjukt tak

Spy shots * Automobil Secret Service

Precis som Mazda MX-5 ska nästa generation BMW Z4 att erbjudas med tyg- och plåttak. Tygtaket ska attrahera sportentusiasterna medan plåttaket ska gå hem hos oss på de nordliga marknaderna.

Mazda breddade sin kundkrets när man erbjöd Miata med både tyg- och plåttak och siktar BMW på att göra om samma bravad med nästa generation Z4. Versionen med tygtak blir lite billigare och lättare medan versionen med plåttak passar bättre i kallt klimat.
Bangles kontroversiella formgivning, som inte uppskattades av alla, har tonats av BMW nuvarande designchef Adrian van Hooydonk. Främst har bilens sidor setts över och njurgrillen påminner om den på koncept CS vilket sammataget ger Z4 ett mindre spektakulärt och mer harmoniskt utseende.
Z4, som delar bottenplatta med 3-serien, presenteras 2010 och får som första sport-BMW även ett dieselalternativ. Räkna även med att V8:an från M3 hamnar i nästa version av Z4 M.
Produktionen av Z4 hämtas hem från Spartanburg i South Carolina till Tyskland.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om BMW Z4 eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.