Bild
Nästa artikel

BMW:s femma

Spy shots * Automobil Secret Service

Vi lyckades fånga BMW:s nya femserie på bild och som bonus kan vi bjuda på spännande bilder från interiören.

Det finns visserligen en del kamouflage på insidan, men vi kan se att den nya iDrivekontrollen sitter bredvid växelspaken. Bubblan intill förarens armbåge är bara fejk. Själva iDrivesystemet har också blivit enklare och mer intuitivt att använda, bland annat tack vare knappar à la Audis MMI bredvid kontrollen. Bakom dessa sitter en elektroniskt styrd handbroms.
Ratten är helt ny och knapparna på rattekrarna är delvis av rulltyp, precis som hos Audi.
Låt er inte luras av de dubbla kepsarna på instrumentpanelen. Formen under kamouflaget är som en enda stor keps, återigen precis som Audi.

I BMW:s paradgren, extrarustningen, hittar vi bland annat  Keyless-Go, Aktiv fjädring, förbättrad Night Vision och Head-Up Display och en större iDrivedisplay i den nya 5-serien. Parkeringskameror som visar en bild runt hela bilen kommer också.

På utsidan är kamouflaget omfattande men den nya grillen blir i alla fall större och trots EU:s nya krocksäkerhetsregler för fotgängare har BMW lyckats korta överhänget fram. De skarpa plåtvecken i karossen blir dock lite mjukare till nästa generation.

I vanlig ordning växer bilen i och med generationsbytet, hjulbasen ökar med tio centimeter, längd och bredd med några cm var medan höjden faktiskt blir något mindre. 17-tumsfälgar blir standard, men räkna med att de flesta bilar kommer att rulla på 18 eller 19-tummare.

5-serien ska som vanligt erbjudas som sedan och Touring, men även en lätt höjd halvkombivariant som går under arbetsnamnet PAS ska presenteras. Samtliga versioner går att få med fyrhjulsdrift.


Den nya femman presenteras nästa år och får bland annat den turboladdade V8:an på 400 hk som även återfinns i X6. Basmotorn, åtminstone till en början, blir turbosexan på 306 hk från 335i. De som väljer automatlådan Steptronic får hela åtta växlar att välja emellan.

BMW kommer eventuellt att installera turboladdning i V10:an i den kommande versionen av M5. Det borde sätta konkurrenterna på plats.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
BMW:s femma
BMW:s femma
BMW:s femma
BMW:s femma
BMW:s femma
BMW:s femma
BMW:s femma

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.