Bild
Nästa artikel
Bonhams karameller

Bonhams karameller

Auktion

Det anrika brittiska auktionshuset Bonhams ska sälja några godbitar i samband med Goodwood Revival. Vi vaskar fram de bästa.

Har du länge suktat efter en Salmson? Eller varit sugen på att tävla i en Tojeiro? Kanske imponera på flickorna i en Lister-Chevrolet? Då är det läge att packa plånboken full med pengar och bege dig till Goodwood den 16 september. Då kommer Bonhams att hålla en auktion av det mer munvattnande slaget.

Knappt 300 bilar kommer att auktioneras ut, bland dem den lätt bisarra Bentley Turbo R Empress II Sports Saloon, byggd av karosserifirman Hooper & Co 1988. Vacker? Det räcker väl med att säga att det är upp till betraktaren.

Vacker, det behövs ingen tveka om att 1971 års Ferrari 365GTS/4 "Daytona" är. Bilen är en av endast 25 byggda för den europeiska marknaden. Bonhams räknar med ett bud på minst fem miljoner kronor.

Någon betraktare behövs inte för att konstatera att Jo Bonniers Lola T290 från 1972 kan skrämma både barn och barnsliga vuxna från vettet. Köp och kör!

Roligast är kanske ändå den Jaguar XK150 "Foxbat" Sports Estate. Med rumpparti från en Morris Minor Traveller tror man att den en gång användes som supportfordon till något tävlingsstall, men bakgrunden är annars okänd.

Bläddra genom alla karamellerna på www.bonhams.com.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Angela
2013-11-19 01:37

I think you've just captured the answer peetrcfly

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.