Bild
Nästa artikel

Bussen vi vill ha

nyheter

För oss på Automobil tar det emot att åka buss. Men det kan komma att ändras. Möt Superbus!

Den må se ut som någonting mitt emellan ett snabbtåg och stridsflygplan men är ingenting annat än en eldriven superbuss. Och den är döpt därefter: Superbus. Utvecklad vid Delfts tekniska högskola i Nederländerna är Superbus svaret på hur framtidens kollektivtrafik borde vara.

Marschhastigheten uppges till 250 km/h, inte illa för en buss (eller vad man nu ska kalla den) och några utsläpp är det inte fråga om. Superbus är eldriven och litium-jon-batterierna ska stå pall för mer än 20 mils körning. Chassit är byggt av kolfiber vilket håller vikten under 10 ton och motorerna lämnar upp till 600 kW.

Men du behöver inte slänga det kommunala busskortet redan nu, Superbus räknar med att kunna köra i reguljär trafik tidigast 2015.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Selmynha
2013-11-18 09:53

skriver:Ne4, du ska inte gf6ra ne5got i stilmallen Dock se5 ser jag inte ne5gon kod alls just nu ff6r din sshieldow har du tagit bort den?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.