Bild
Nästa artikel
Cadillac – godnatt!

Cadillac – godnatt!

Sov i bilen!

Senaste Meilenwerk i Stuttgart är en orgie i bilkitsch – skulle du somna i ett dollargrin eller i en biltvätt?

Tyska veteranbilsfenomenet Meilenwerk är inget nytt för Automobils läsare. Det är exklusivt bilmuseum, renoveringsverkstäder, restauranger och evenemangsplats på ett och samma ställe, något vi berättade om i Automobil 4.09 när vi besökt Meilenwerk i Berlin. Då fick vi också reda på att man skulle anlägga ett hotell i Böblingen utanför Stuttgart. Vilket hotell det blev!

Det heter V8 Hotel, är utfört i stram tysk Bauhausstil och erbjuder 34 rum, några av dem utspökade så att nattgästen garanterat tappar hakan när dörren baxats upp. Vad sägs om att mötas av en knallröd Cadillac dubbelsäng? En gammal Mercedes-Benz S-klass delad i tu, med bakpartiet placerat som tv-bord vid fotänden och själva sängen omgiven av en biltvätt? Och visst blir du väl sömnig av att hamna på en bensinmack som utgörs av gamla "53", VW-bubblan Herbie? Villl du bo riktigt exklusivt bokar du tornrummet Zeppelinsviten på 120 kvadratmeter.

Temarummen kostar från 160 euro och sviten från 380 euro. Ta en tur på www.v8hotel.de och se själv. Kan du förresten se vilken bil som blivit säng i skrotrummet?

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Ma.t.s.
2010-08-18 01:01

Ford Taunus 17M är ju ingen drömbil. Men sova i den går kanske.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.