Bild
Nästa artikel
Cadillac presenterar locklöst tanksystem

Cadillac presenterar locklöst tanksystem

Nyheter

Cadillac kastat bort det traditionella vridbara locket och istället skapat sin egen variant för modellen XTS

Istället har dom två små slussar, dessa puttas undan av bensinpumpen och låser sig runt den med hjälp av gummikanter vilket möjliggör för systemet att vara lufttätt. 

"Det här nya systemet utgör en fördel för både bilen och ägaren" säger John Hamilton, mannen bakom designen. "Den håller bränsle och smuts borta från händerna, inga skrapor från ett hängande lock och motorn går smidigare" Det här med att motorn går smidigare på grund av designen känns lite taget ur luften, men eftersom dagens bränslesystem måste vara helt förslutna kan dagens locksystem leda till att motorns varningslampor lyser och måste släckas under ett besök till verkstaden - ett problem man skulle slippa med den här tekniken. 

Fler fördelar nämns, bland annat att systemet tar mindre plats och att man inte längre kommer riskera att glömma bort locket. Tyvärr kommer du fortfarande behöva tänka på koppen med kaffe som du praktiskt ställde på taket.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Tommmy
2012-04-26 15:48

Känns som man har lösningen på ett problem som jag har svårt att se.

Har tankat många gånger och aldrig ens slagits av tanken att det är ett problem att öppna tanklocket, men det är ju min erfarenhet..

Men å andra sidan har både vevar och reglage ersatts av knappar till andra saker som jag inte har sett som jobbiga problem.. ;)

#2
Meeto
2012-05-03 21:30

Detta har Renault Megane haft sedan 2003, på vilket sätt är det en nyhet? eller tror Cadillac att de kom på idén?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.