Bild
Nästa artikel

Chris Bangle lämnar BMW

Nyheter

En av de mest omdiskuterade männen i bilbranschen, Chris Bangle, lämnar nu sin arbetsgivare. Han ska fortsätta sin designkarriär på egen hand utanför bilvärlden. Bangle ersätts av Adrian van Hooydonk.

Innan Chris Bangle hamnade hos BMW arbetade han bland annat hos Opel och Fiat och ansvarade bland annat för formgivningen av Coupe Fiat. Men det var när han anställdes hos BMW och gjorde om deras formspråk i grunden som han blev verkligt känd utanför designvärlden.
Den nu 52 år gamle Bangle började hos BMW 1992 men det var 2001 som han väckte både avsky och beundran när förra generationen 7-serie presenterades. Sedan dess har det nya formspråket vunnit gehör hos entusiasterna och bilar som Z4 och 6-serien anses vara riktiga lyckträffar.
Den 44-årige Adrian van Hooydonk har varit ansvarig för BMW:S design, men övertar nu helhetsansvaret för de tre märkena Mini, Rolls-Royce och BMW.  
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Alex
2009-02-09 18:47

Jag tycker BMWs 2001 7 serie var (är) riktigt snygg när den kom!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.