Bild
Nästa artikel

Corvette Z06 Carbon för bana

Nyheter

Corvette Z06 har länge varit favoritbil bland jänkeentusiaster med banåkarambitioner. Äntligen kommer den i en mer bananpassad version.

När Chevrolet Corvette C6 Z06 lanserades för fem år sedan var det första gången den amerikanska sportbilen på allvar kunde konkurrera med det bästa från Europa. Tre år senare kom den kompressormatade ZR1 och höjde ribban ytterligare.

Nu släpper Chevrolet en modell som kombinerar de bästa bitarna från de båda bilarna. Möt Chevrolet Corvette Z06 Carbon Limited Edition. Med den lätta, icke överladdade motorn från Z06 och karosspaneler och keramiska bromsar från ZR1 är det den mest banfokuserade Corvettemodellen hittills.

-För en teknisk bana som Laguna Seca, skulle Z06 Carbon kunna skala av tre sekunder på varvtiden jämfört med vanliga Z06, säger Tadge Juechter, Corvettes chefsingenjör.

Utöver dyra bromsar och kolfiberkaross har Z06 Cabron också justerbara stötdämpare som bygger på magnetorheologisk teknik. Välj mellan blått och orange, och beställ startnummerdekaler till dörrarna - ja, de finns i optionlistan.

Leveranserna startar efter sommaren, så boka upp ditt exemplar nu!
Taggar: Nyheter
Corvette Z06 Carbon för bana
Corvette Z06 Carbon för bana

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.