Bild
Nästa artikel

Den skandinaviska upplagan av Carrera Cup är världens största

RACING

Carrera Cup Scandinavia går en lysande framtid till mötes. Många bilar är bokade och intresset är enormt.

- Det känns makalöst bra! Det här är precis det styrkebesked som behövs för svensk racing, säger Thomas Johansson, Carrera Cup-general i ett pressmeddelande.



Inför säsongen 2009 tog Carrera Cup Scandinavia titeln som världens största Carrera Cup-mästerskap och trenden ser ut att hålla i sig.

- Jag tycker det är oerhört kul att intresset är så stort, framtiden ser mycket ljus ut för Porsche Motorsport i Skandinavien, säger Bosse Janson, VD för Porsche Sverige.



Till säsongen 2011 introducerar Carrera Cup Scandinavia den uppdaterade versionen av Porsche 911 GT3 Cup. Av de femton bilar som serien fick sig tilldelade är samtliga bokade. För att möta den stora efterfrågan beger sig Carrera Cup-generalen Johansson till Tyskland för att förhandla om fler bilar.

- Vi ska försöka öka vår tilldelning och vi har precis upprättat en väntelista för dessa bilar, säger Johansson.



Den uppdaterade 911-modellen har bland annat ökad effekt; från 420 till 450 hk, bättre aerodynamik, större bakvinge och bredare spårvidd.

- Vi har en promotionbil på väg hem som vi kommer att ha med under tävlingarna i år för uppvisning, säger Johansson.

Du som vill ha stenkoll på Carrera Cup Scandinavia klickar här!
Taggar: Nyheter
Den skandinaviska upplagan av Carrera Cup är världens största

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.