Bild
Nästa artikel

Efterträdaren till Ferrari Enzo?

Spy shots * Automobil Secret Service

Ferraris nya California är inte den enda modellen på gång hos Ferrari. Här ser vi en testmula, men är efterträdaren till F430 eller Enzo som döljer sig under 360-karossen? Vi gissar på det sistnämnda...

På Autostradan blev vi omkörda av denna Ferrari och vi reagerade på att avgaspiporna inte satt på sin vanliga plats. När vi körde närmare såg vi dem skymta, mitt under registreringsskylten. Vi hann bara med några snabba bilder innan föraren noterade oss och satte av i ett tempo vi inte kunde följa.
Vi hann dock notera, men inte fotografera, att fronten var hämtad från F430 och att trösklarna hade en lätt kamouflering. Bakrutan var övertejpad så att man inte skulle kunna urskilja vad som dolde sig därunder.

Men om detta var en testmula för nya Enzo var det en V10 som dolde sig bakom tejpen. Efterträdaren till Enzo, vars produktion lades ner för ett par år sedan, får nämligen en kraftig bantning. Bottenplattan är en 50 mm förlängd version av aluminiumramen från
F430 (hjulbasen blir 2650 mm) och vikten hålls under kontroll med hjälp av generösa mängder kolfiber.
 
För första gången blir en efterträdare till Ferraris hypersportbil svagare än föregångaren. Enzos V12 på 6,0 liter och 660 hästkrafter ersätts av en mindre V10 med okänd slagvolym men med runt 600 hästkrafter.
Kunderna behöver dock inte vara oroliga, effekten per hästkraft ökar däremot. Enzos torrvikt på 1365 kg minskas i den nya bilen till under tonnet vilket lär göra susen för accelerationsresurserna.
Toppfarten på över 350 km/h lär heller inte bli sämre då den nya bilen tar hjälp av aktiva aerodynamiska hjälpmedel för att minska luftmotståndet i hög fart.
Formgivningen är ännu inte satt i sten, men hämtar inspiration från det Millichillikoncept som visades förra året. Som i princip var en nerskalad Enzo, gjord i kartong.

Bilen ska presenteras om två år och i vanlig ordning blir det produktion i en strängt begränsad upplaga, gissningsvis runt 300 exemplar. Priset? Måste du fråga har du inte råd, men räkna inte med mycket växel på tio miljoner kronor.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Efterträdaren till Ferrari Enzo?
Efterträdaren till Ferrari Enzo?
Efterträdaren till Ferrari Enzo?
Efterträdaren till Ferrari Enzo?
Efterträdaren till Ferrari Enzo?

Kommentarer

#1
Robin
2008-07-28 16:12

Hej! Jag är väldigt förtjust i Ferrari,särskilt Enzo. Jag undrar om den där efterträdaren till F430 eller Enzo som ni skrev om på den här artikeln, kommer den att se ut ungefär som nuvarande F430? Eller är formgivningen inte ännu bestämt av Ferrari?

#1
Magnus
2008-08-02 12:20

Ökar effekten per hästkraft?? Menar ni inte effekten per kg?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.