Bild
Nästa artikel

Elektrisk Westfield 2011

Nyheter

Som bas i en entyps racingserie kommer Westfield att släppa ett eldrivet fordon nästa år. Räds icke, det blir ingen slökorv.  

Brittiska Westfield Sportscars brukar till vardags snickra i hop mer eller mindre trogna tolkningar av Colin Chapmans odödliga Lotus 7. Sedan ett tag har de också experimenterat med eldrift i sina bilar och nu har de tillkännagivit att de kommer att släppa en ny bil med eldrift år 2011, kallad iRACER.

Avsikten är att tävla med bilen i en brittisk entypsserie. Vikten ska hållas till 600 kg och de två elmotorerna, som sitter bakom förarkabinen, producerar tillsammans 160 hästkrafter. Westfield anger inte batteriernas räckvidd, men säger att motorer och batterier konstruerats för de krav som ställs i klubbracing. Tyngdpunkten lär vara förbluffande låg, lägre än i en Formel 1-bil enligt tillverkaren.

Vi lär få se mer av iRACER under året,  Westfield kommer att visa upp bilen vid ett flertal publika evenemang innan nästa års tävlingssäsong drar igång.
Taggar: Nyheter
Elektrisk Westfield 2011

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.