Bild
Nästa artikel

En Chrysler i Deltagänget?!

Detroit 2010

Lancia Delta med Chryslergrill - tydligen har vi ännu inte sett den sista stolliga kombinationen …

I dessa dagar är ingenting inom bilindustrin längre ägnat att förvåna. När det plötsligt står en Lancia Delta med Chryslergrill och Chrysleremblem i en monter på Detroitsalongen är det därför knappast någon som reagerar.

Uppgifterna om skapelsen är ytterst få, men bilen är knappast tänkt för produktion. Snarare är den en markör för att Chrysler och Fiat inlett sitt samarbete. Fiat äger numera 20 procent av det svårt sargade amerikanska bilföretaget och Fiats vd Sergio Marchionne är vd också i Chrysler. På sikt ska Fiats andel bli ännu större och förväntningarna på vad Fiat under den karismatiske Marchionne ska kunna åstadkomma för Chrysler är enorma.

Att sätta den här sorgliga bastarden i produktion vore ett effektivt sätt att snabbt rasera dem. Lancia Delta är visserligen en ytterst delikat skapelse som osar av närvaro när man ser den i trafiken - men bara så länge den är en Lancia.

Man får väl ändå hoppas att någon befattningshavare lärt sig någon av de grundläggande läxorna med badge engineering, inte minst efter GM:s formidabla fiaskon med Saab 9-2X och 9-7X.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.