Bild
Nästa artikel

En droppe sportighet i nya Rolls-Royce

GENÈVE 2009

En verkligt elegant transformering av märkesdragen till ett något
mindre format än Phantoms - och med en alldeles avvägd droppe sportighet
i mixen.

Rolls-Royce 200EX är en av de verkliga publikdragarna och det är lätt att förstå varför. En verkligt elegant transformering av märkesdragen till ett något mindre format än Phantoms - och med en alldeles avvägd droppe sportighet i mixen.
-Det här är bilen våra kunder kan använda till vardags, för att köra till kontoret, till flygplatsen, semestervillan eller bara för att åka ut och njuta av köregenskaperna, säger Frank Tiemann på företagets informationsavdelning för Europa.

Vi träffas passande nog över en kopp eftermiddagste i ett diskret men elegant rum bakom montern - det godaste te jag kan minnas att jag druckit för övrigt.
Vad den nya bilen ska heta i färdigt skick är öppet för spekulation, tills vidare kallas den RR4 men en klassisk kombination med "Silver" i vore förstås inte fel.

-Fabriken i Goodwood håller just nu på att förberedas för produktion av bilen. Vi hoppas att vi kan bygga ungefär lika många som av Phantom, vilket skulle betyda omkring 1 200 bilar per år och en totalproduktion på ungefär 2 500 Rolls-Royce om året.
Märkets kunder har ofta åtskilliga bilar i sina garage, sju-åtta stycken är inte ovanligt, och det är Rolls-Royce som gäller vid lyxbilsköpet, ingenting annat.
-Vi ser inte Bentley eller Maserati som alternativ till en Rolls-Royce. De är i en lägre prisklass. Maybach har sin egen kategori köpare. Vår kund tittar på en Rolls-Royce och ingenting annat, de vill ha det allra bästa.

Detaljerna om bilen är inte definitiva, men en V12 och ca 500 hk är att vänta. Läs mer om bilen på avdelningen Spotlight i nya numret av Automobil, i handeln på måndag. Men du som är prenumerant får tidningen i brevlådan redan i morgon, fredag!
Taggar: Nyheter
En droppe sportighet i nya Rolls-Royce
En droppe sportighet i nya Rolls-Royce
En droppe sportighet i nya Rolls-Royce

Kommentarer

#1
Perzy
2009-06-27 20:18

Tycker det är konstigt att man inte har råd med krom ens på RR nuförtiden... bara på grillen som vilken skoda som helst. Små lyktor också, besparingskrav eller? Skulle inte köpa nån ens om jag hade råd.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.