Bild
Nästa artikel

En försmak av BMW:s nya mini-SUV

Nyheter

SUV:arna krymper allt mer i takt med att kunderna kräver miljövänlighet. BMW visar Concept X1, den minsta från München hittills.

Om ett år, lovar BMW, ska BMW X1 presenteras. Det blir ännu en SUV-modell, denna gång ett halvnummer mindre än X3. En mini-premium-SUV, alltså.
För att få det att vattnas i munnen på SUV-spekulanten (och för att få dem att tänka efter innan de köper en Touran), visar BMW Concept X1 på Parissalongen nu i dagarna.

Formerna ser produktionsmässiga ut och man kan lugnt vänta sig att X1 kommer vara mycket lik designstudien. Linjeföringen är lite mjukare än vad den är hos X3 och inte med så lite halvkombikänsla.
Ingenting sägs om vilken teknik som man kan vänta sig att finna under skalet, men måttmässigt ligger Concept X1 inte långt ifrån nuvarande X3. Axelavståndet är 276 cm, samma som på BMW 3-serie, så det ligger nära till hands att de bygger på samma plattform.

Att man väljer att ta fram ännu en X-modell beror på modellernas popularitet. X3 säljer ensamt en halv miljon exemplar om året, så det finns gott om ekonomiska argument att sälja SUV:ar.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
X1 till mig, tack!
2008-10-06 21:20

Fint! Men nog menar väl Östlund "Tiguan" och inte "touran"? Den ser större ut än jag väntat mig, på bild iaf.

Automobil svarar:
Reporter Östlund börjer sig ödmjukt för det faktum att Tiguan hade varit ett bättre val att skriva i texten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.