Bild
Nästa artikel
En Mercedes SLS Junior är bekfräftad

En Mercedes SLS Junior är bekfräftad

Nyheter

En mindre variant av Mercedes SLS, som ska gå under namnet SLC, har fått grönt ljus och har bekräftats av tillverkarens designchef Gordon Wagener

Det har länge spekulerats i en sportbil från Mercedes som ska konkurrera med Porsches 911 och Aston Martins V8 Vantage, men det är först nu den har bekräftats officiellt. Det ser ut som att bilen är ett samarbete mellan Mercedes och AMG-divisionen, men det är än så länge inte officiellt.

Eftersom det blir en "baby"-version till SLS:en misstänker vi att dom skrotar måsvingsdörrarna för att hålla kostnaderna nere. Motorn kommer vi troligtvis se i form av den nya 4-liters V8:an och att en V6:a från SLK också kommer vara ett alternativ.

Tidigare har vi berättat om Concept Style Coupé och Wagener berättade att den kommer gå i produktion under namnet CLA. Han fortsatte berätta att en Coupé baserad på fyrhjulsdrivna ML också är på väg. 

SLC kan vi förvänta oss att se rulla av produktionsbanden först 2014, tills dess får vi hålla till godo med två nya versioner av den befintliga SLS:en.

Autoexpress.co.uk via Feber.se

Kommentarer

#1
Flippy
2013-11-19 04:14

Pin my tail and call me a donyke, that really helped.

#2
Barbara
2013-11-19 21:14

I guess finding useful, reliable inrfimatoon on the internet isn't hopeless after all.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.