Bild
Nästa artikel

Face off för XF!

Nyheter

Ersättaren till S-type går sin egen väg som stilbrytare. Försäljningsresultatet lär få betydelse för framtida produktion.

Traditionerna för tillverkarens typiska design är bortkastade. Märkets övriga modeller säljer inte enligt förväntan. XF blir en avgörande modell för framtiden, säger Jaguar.

Motoralternativen kan räknas till fyra. En 2,7-liters turbodiesel på 207 hk, 3,0-liters bensin-V6 på 238 hk, 4,2-liters bensin-V8 på 298 hk och en kompressormatad 4,2-liters V8 på 416 hk.

Som flera andra i syskonskaran är XF tuff och lyxig, trots revolutionen. Karossen är i stål medan den helgjutna fönsterramen utan skarvar plus motorhuv är i aluminium. Alla bilar kommer levereras med instrumentpanel i samma material. Trots det, ska den innehålla mer ädelträ än någon annan Jaguar sedan Mkll.

XF kommer att delas in i tre versioner. Luxury, Prenium och Super V8. Den senare får som standard 20-tumsfälgar. Fjädringen och hjälpramarna är för samtliga samma som på XK8. Precis som S-type revolutionerade lär XF ge en liknande reaktion.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
David
2007-09-07 20:55

Hej

jag har gjort en kanske inte så onaturlig uptäckt att XF är väldigt lik två av sina kusiner. För de som inte vet eller ser vilka des kusiner är så i mina ögon är det solklart att den nya S80 och Ford Mondeo. Jag tycker man ser likheterna framför allt över huven och fram skärmarna och sedna är det vissa olikheter över skuldrorna men ändå likheterna fins där. Ford har värkligen kramat ut det sista av den platformen.

mvh
David

#2
Gertrud
2013-11-18 01:32

Miranda skriver:1. Hittade hit av en slump.2. Ne5n hade sidan som faroivt pe5 Aftonbladets blogg3. Det mesta nu :-)Heter Miranda, bor i en Stockholmskommun och bloggar pe5 Aftonbladet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.